The Blog


Het nieuwe tv-serie seizoen (deel 3 van 4)

Deze week het derde deel van mijn overzicht van nieuwe en lopende tv-series die ik ga volgen. Heb je de eerste twee delen nog niet gelezen, klik dan hier voor deel 1, hier voor deel 2 en hier voor deel 4.

Deze week:

Once Upon a Time (derde seizoen)

Genre: Adventure, drama, fantasy

Start vanaf 29-09-2013

Wat een leuke serie is dit. Ondanks zijn ups en downs blijft elke aflevering tot nu toe een waar sprookje. En hoewel ik niet gedacht had dat ze het concept meer dan twee seizoenen vol zouden houden, lijkt dit derde seizoen het roer volledig om te gooien. En dat komt denk ik alleen maar ten goede van het de serie. Dit jaar zal het grootste gedeelte van het seizoen zich in Neverland afspelen met een wel heel sinistere versie van Peter Pan. Daarnaast ontmoeten we in Storybrook zelfs niemand minder dan Ariël (de kleine zeemeermin). Van mij mag het sprookje nog wel even voortduren.

 

Family Guy (dertiende seizoen)

Genre: Animation, comedy

Start vanaf 29-09-2013

Het krijgt van mij weliswaar niet dezelfde waardering als South Park, maar Family Guy is en blijft nog steeds één van mijn favoriete series. Na jaren was het afgelopen seizoen in mijn ogen weer erg grappig. Ik hoop dat ze dat in ieder geval vast kunnen houden. Daarnaast staan er grote veranderingen te wachten voor de familie Griffin. Volgens verschillende media zou er een familielid definitief vervangen gaan worden voor een nieuw personage. Daarnaast komt Cleveland terug (dit omdat The Cleveland Show eindelijk gecanceld is). Zal de serie zijn gloriedagen van de eerste vier seizoenen kunnen herpakken? Dat wordt vanaf 29 september allemaal duidelijk.

 

Hello Ladies (nieuwe serie)

Genre: Comedy

Start vanaf 29-09-2013

Een nieuwe HBO comedy en dit keer een wat meer manvriendelijke. Stephan Merchant (bestbuddy van Ricky Gervais), de medebedenker van het geniale The Office, speelt de hoofdrol in deze comedy. Waar het over gaat? Vrij simpel. Stephan speelt de Brit Stephan (ofwel gedeeltelijk zichzelf). Stephan is een man die geen geluk heeft in de liefde en om deze reden naar Los Angeles afreist. Zijn doel? De perfecte liefde zien te vinden. Een simpel verhaal, maar aan de trailer te zien lijkt het een geslaagde comedy te worden.

 

We Are Men (nieuwe serie)

Genre: Comedy

Start vanaf 30-09-2013

Nadat hij gedumpt is voor het altaar probeert Carter zijn leven weer op te pakken. Wanneer hij in een nieuw appartement trekt raakt hij bevriend met drie oudere mannen. En deze staan maar wat graag klaar om hem het “juiste” dating advies te geven. Deze serie kent sterren als Tony Shalhoub (Monk), Kal Penn (Harold and Kumar film serie) en Chris O’Connell (Sliders). Aan hen zal het slagen van deze serie niet liggen. En als de serie zijn trailer eer aan doet komt dat ook zeker goed.

 

The Vampire Diaries (vijfde seizoen)

Genre: Drama, fantasy, horror

Start vanaf 03-10-2013

Laat je niet afleiden door het op papier lijkende Twilight verhaal. Want The Vampire Diaries heeft namelijk meer in zijn mars dan je in eerste instantie zou denken. De verhalen zijn spannend, zitten knap en slim in elkaar en kent bovendien de nodige horror elementen. Dan zit er ook een enorme vaart in de serie waardoor hij blijft verassen. Tot slot zijn de acteurs boven verwachting sterk. Met name het tweede en derde seizoen zijn erg sterk. Het afgelopen vierde seizoen kende halverwege een sleur ,maar de cliffhanger smaakte weer naar heel veel meer. Heb je de serie nog nooit gezien? Via Netflix kun je de eerste drie seizoenen bekijken en zelf oordelen!

 

The Originals (nieuwe serie)

Genre: Action, adventure, drama

Start vanaf 03-10-2013

The Originals speelt zich af in New Orleans en draait om de originele vampierfamilie die de hoofdrolspelers van The Vampire Diaries het leven zo vaak zuur maakte. Klaus, de hybride vampier/ weerwolf, probeert zijn macht weer terug te krijgen in de stad. Maar daarvoor zal hij het wel op moeten nemen tegen zijn protégee, Marcel. De pilot is vorig jaar al uitgezonden tijdens het vierde seizoen van The Vampire Diaries en dat smaakte zeker naar meer. De makers proberen een nieuwe doelgroep te bereiken door de verhalen donkerder te maken en minder Twilight-achtig. En naar de pilot kijkende gaat dat zeker lukken.

 

Supernatural (negende seizoen)

Genre: Drama, fantasy, horror

Start vanaf 08-10-2013

Wat moet ik zeggen over één van mijn meest favoriete series. Supernatural weet mij al meer dan acht jaar keer op keer te verassen. Leek na het originele vijf jaren plan de serie helemaal in te storten (seizoen 6 en 7 waren wat minder), Supernatural heeft zichzelf in het achtste seizoen weer helemaal herpakt. Dit komt met name door de fenomenale hoofdrolspelers. Aan alles is namelijk te zien met hoeveel plezier ze de serie maken (kijk ook eens naar de behind the scenes van deze serie, fantastisch gewoon). Na het spannende slot van vorig jaar lijkt de serie weer een compleet nieuwe weg in te slaan. Daarnaast keren oude bekenden weer terug (onder andere Bobby!). Tot slot zijn er geruchten voor een spin off serie. Wie had dat ooit gedacht dat deze serie zich weer helemaal zou herpakken. Laat deze serie nog lang doorgaan!

 

Arrow (tweede seizoen)

Genre: Action, adventure, crime

Start vanaf 09-10-2013

Ik was vrij sceptisch toen deze serie vorig jaar begon. The CW, de zender die deze serie uitzendt en co-produceert, heeft er namelijk een handje naar om zijn series een iets te vrouwelijk touch mee te geven. Daarnaast leek uit de trailer dat Arrow een regelrechte kopie van Batman Begins te gaan worden. Maar Arrow bleek al snel veel meer te zijn dan dat. Het is een eigentijdse serie met een fantastische verhaallijn en veelal goede acteurs. Ja sommige afleveringen zijn wat minder, maar het merendeel is gewoon erg goed, zeker de momenten die zich op het eiland afspelen. Het tweede seizoen belooft nog beter te gaan worden met nog meer DC superhelden. Zo zullen The Flash (waarvoor ook een spinoff serie in de maak is) en Black Canary hun intrede gaan doen. Dit wil dus zeggen dat Arrow ook echte superkrachten gaat introduceren. Zou het kunnen dat deze serie zich in dezelfde story world als Man of Steel afspeelt? Binnenkort wordt alles duidelijk!

 

The Tomorrow People (nieuwe serie)

Genre: Drama, sci-fi

Start vanaf 09-10-2013

Weer een nieuwe serie van The CW en ook deze belooft erg leuk te worden. The Tomorrow People is een remake van de Britse jaren 70 serie van dezelfde naam. Het verhaal lijkt een beetje op dat van The X-Men, Heroes en het recentere Alphas. Stephan heeft bovennatuurlijke krachten. Een groep jongeren met dezelfde krachten neemt hem op in hun groep om hem te helpen met het omgaan met deze krachten. Tegelijkertijd maakt een geheim agent jacht op Stephan en de groep, omdat de overheid hen ziet als een gevaar voor de samenleving. De trailer laat een goede indruk achter. De speciale effecten zien er erg goed uit voor een serie met dit budget. Nu maar hopen dat het geen schone schijn is

 

Dat waren de series voor deze week. Naar welke serie kijk jij uit het meeste uit? Laat het ons weten! Klik tevens hier voor deel 1, hier voor deel 2 en hier voor deel 4.