The Blog


Het nieuwe tv-serie seizoen (deel 2 van 4)

Deze week het tweede deel van ons overzicht van nieuwe en lopende tv-series. Klik hier voor deel 1, hier voor deel 3 en hier voor deel 4.

Deze week:

Person of Interest (derde seizoen)

Genre: Action, Drama, Mysterie

Start vanaf 24-09-2013

Wat een geweldige serie is dit toch. Het verhaal is leuk en spannend. En het zijn toch vooral de twee hoofdpersonages die de serie zo ontzettend goed maken. Nu aan het einde van het tweede seizoen “The Machine” is vrijgelaten, ben ik erg benieuwd welke richting ze precies op gaan. Het lijkt er namelijk op dat de serie aan het veranderen is van een procedural naar een serialized serie. Wat wil zeggen dat de serie zich meer gaat focussen op één centraal verhaal, met af en toe wat zijverhaaltjes. Persoonlijk juich ik deze verandering alleen maar toe. Nu maar hopen dat dit ook echt zo is.

 

Revolution (tweede seizoen)

Genre: Action, Adventure, Drama

Start vanaf 25-09-2013

Wat kan ik zeggen over deze serie. Tijdens het eerste seizoen heb ik meerdere malen overwogen om te stoppen met kijken. Maar telkens wist de serie mijn aandacht weer te pakken. En dus heb ik het hele eerste seizoen, weliswaar met gemengde gevoelens, afgekeken. Ondanks dat de vrouwelijke hoofdpersoon een pain-in-the-ass is en de verhaallijn zijn potentie niet waar maakt heeft de serie genoeg leuks te bieden. Zeker de cliffhanger deed naar meer smaken. Daarnaast hebben de schrijvers beloofd dat ze dit seizoen beter werk gaan afleveren. Ik ben benieuwd…

 

South Park (zeventiende seizoen)

Genre: Animation, Comedy

Start vanaf 25-09-2013

Tja, er valt weinig te zeggen over deze geweldige serie. Al sinds mijn pubertijd weet deze serie me keer op keer te boeien en te verrassen. Maar wat hebben we lang moeten wachten op nieuwe afleveringen. Afgelopen jaar hebben Matt en Trey namelijk besloten om in plaats van twee keer zeven afleveringen, eenmaal tien afleveringen per jaar te maken. Vier afleveringen minder. Maar elke nieuwe afleveringen is er één. En wie weet, misschien krijgen we nu eindelijk weer eens een ouderwetse echte South Park Christmas special. (En natuurlijk komt eindelijk South Park: The Stick of Truth uit. Misschien…)

 

The Big Bang Theory (zevende seizoen)

Genre: Comedy

Start vanaf 26-09-2013

De best lopende sitcom van dit moment keert terug. Van wat ooit begon als een veelbelovende en unieke comedy is in de afgelopen jaren jammer genoeg weinig van over. Laten we het zo zeggen The Big Bang Theory heeft zijn hoogtepunt al twee seizoenen geleden gehad. En hoewel er zo nu en dan nog steeds erg sterke afleveringen tussen zitten, is het merendeel niet beter dan een gemiddelde Two and a Half Men aflevering. On the bright side, Sheldon is nog steeds hetzelfde vreemde personage dat elke keer weer weet te verrassen. En dat is voor mij genoeg om deze serie te blijven volgen.

 

The Crazy Ones (nieuwe serie)

Genre: Comedy

Start vanaf 26-09-2013

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik ga de eerste aflevering van deze comedy alleen maar kijken omdat Sarah Michelle Gellar erin speelt. Ondanks dat ze na haar rol als Buffy (The Vampire Slayer) geen echt goede rollen meer heeft gehad is het mede door haar dat ik geïnteresseerd bent geraakt in films en tv-series. Dus vandaar dat ze bij mij voor altijd het voordeel van de twijfel krijgt. Daarnaast ben ik ook erg benieuwd of Robin Williams zijn humor eindelijk heeft teruggevonden. Of dat zo is, dat zien we de 26ste!

 

The Michael J. Fox Show (nieuwe serie)

Genre: Comedy

Start vanaf 26-09-2013

Michael J. Fox keert, na het toentertijd razend populaire Spin City, terug op tv. Toen gestopt vanwege zijn ziekte Parkinson, heeft de Back to the Future-ster toch weer de kracht en zin gevonden om te gaan acteren. Dit keer in een comedy waar hij nagenoeg zichzelf speelt (vandaar de naam). We kunnen dus veel grappen over onder andere zijn ziekte verwachten. Ach, of de serie nugoed of slecht is: ik vind het vooral fijn dat Michael J. Fox weer terug op tv is.

 

Two and a Half Men (elfde seizoen)

Genre: Comedy

Start vanaf 26-09-2013

Wat mis ik Charlie Sheen toch in deze serie. En nu ook Angus T. Jones (de half men van de serie, Jake Harper) geen series regular meer is, vrees ik dat de serie na dit seizoen toch echt gecanceld gaat worden. De half men zal een half women gaan worden. Want naar het schijnt heeft Charlie Harper nog een verloren dochter die zijn intrede gaat doen in het Malibu huis. Het is dus even afwachten of zij nieuw leven in de brouwerij kan brengen. Maar persoonlijk vrees ik het ergste…

 

Elementary (tweede seizoen)

Genre: Crime, Drama, Mysterie

Start vanaf 26-09-2013

Een moderne Sherlock Holmes in New York met een vrouwelijk (Chinese) Watson. Toen ik de synopsis van deze serie voor het eerste las was ik sceptisch. Daarbij, de BBC was ook al begonnen aan een meer dan succesvolle moderne versie van Sherlock Holmes. Konden deze twee series naast elkaar bestaan? Het antwoord is: ja. Niet alleen zijn beide series compleet anders qua opzet en verhaal. Maar beide series zijn gewoon steengoed. Jonny Lee Miller zet een fantastische Sherlock neer en ook deze versie van Watson, gespeeld door Lucy Liu, is erg goed. Kom maar op met die nieuwe avonturen (die zich voor een gedeelte in London gaan afspelen).

 

Dat waren de series voor deze week. Naar welke serie kijk jij uit het meeste uit? Laat het ons weten! Klik tevens hier voor deel 1, hier voor deel 3 en hier voor deel 4.