The Blog


Het nieuwe tv-serie seizoen (deel 1 van 4)

Het televisieseizoen is weer begonnen! In Nederland zijn allerlei oude en nieuwe programma’s gestart. En ook dit jaar zit er weer vrij weinig voor mij tussen. Sterker nog, in alle eerlijkheid, vind ik het televisieaanbod dat van Nederlandse bodem komt doorgaans tenenkrommend. Wat is het toch dat we massaal naar al die o zo gezellige en gemaakt grappige spelprogramma’s kijken. En laten we al helemaal niet beginnen over die “geweldige” talentenprogramma’s. Ik wil hier niemand mee beledigen hoor, maar voor mij zijn ze gewoonweg niet weggelegd.

Nee ikzelf ben een grote fan van televisieseries. En er is één land dat daar gewoonweg koning in is: Amerika. Met name serialized series (series waarin alle afleveringen één grote verhaallijn volgen, zoals 24, Buffy the VampireSlayer en Arrow) volg ik graag. Dit omdat je vaak echt zo’n verhaal wordt ingezogen en kan inleven in de karakters.

Ook in Amerika is het televisieseizoen weer geopend. Dat wil dus zeggen dat mijn favoriete series weer beginnen. Daarnaast starten er ook weer veel nieuwe series waar ik erg naar uitkijk (Agents of S.H.I.E.L.D.!!!). Daarom ga ik deze maand elke maandag een aantal series aan jullie voorstellen die ik graag kijk of wil gaan volgen (zodra ze op de Nederlandse tv of op blu-ray uitkomen natuurlijk, ahum…. Dus we nemen even een pauze op de vergeten films en series en gaan eens kijken naar de toekomstige pareltjes…

Deze week:

The Legend of Korra: Spirits (tweede seizoen)

Genre: Animation, Adventure, Fantasy, Action

Start vanaf 13-09-2013

Eindelijk, het wachten is over! Na het geniale, zeker voor een tekenfilm, eerste seizoen van het vervolg op Avatar: The Last Airbender komt eindelijk het langverwachte tweede seizoen. Het beloofd weer een spannend seizoen te worden met de nadruk op de spirit world. Daarnaast verlaten we deels Republic City om te kijken hoe de rest van de wereld is veranderd. Ik ben benieuwd, jullie ook?

 

Sleepy Hollow (nieuwe serie)

Genre: Sci-Fi, Horror, Thriller

Start vanaf 16-09-2013

Tja, wat kan ik hier over zeggen. In Nederland zijn we wat minder bekend met het verhaal van Sleepy Hollow. Maar het komt er op neer dat het gaat om een onthoofde geest die op zijn paard de bewoners van het plaatsje Sleepy Hollow het leven zuur maakt. Ichabod Crane wordt gevraagd om onderzoek te doen naar de geest. Neem dit verhaal en plaats het in het nu. Op de één of andere manier belanden Ichabod Crane en “The Headless Horseman” in het Washington van nu. De serie heeft een absurd uitgangspunt maar zeker naar aanleiding van de trailer ben ik erg nieuwsgierig. Hoe goed of slecht de serie is, daar zullen we binnenkort achter komen.

 

Dads (nieuwe serie)

Genre: Comedy

Start vanaf 17-09-2013

Alweer een nieuwe serie van de nooit stilzittende Seth MacFarlane. Dit keer een reallife sitcom over twee samenwerkende vrienden in de game industrie. En wat voor een serie. In alle eerlijkheid, na het zien van de trailer, ben ik een stuk minder enthousiast over deze serie. De serie heeft een verschrikkelijke lachband (hopelijk een grap in de trailer). Daarnaast zijn de grappen die in de trailer voorkomen ook niet echt om over naar huis te schrijven. Desalniettemin wil ik deze serie een kans geven, dus ga ik met een open-mind de eerste aflevering in…

 

Brooklyn Nine-Nine (nieuwe serie)

Genre: Comedy

Start vanaf 17-09-2013

Een comedy over de NYPD, ofwel de New Yorkse politie. Het moest er een keer van komen. Ook de trailer van deze nieuwe comedy heeft me nog niet overtuigd. Maar Hot Rod’s Andy Samberg is een aardig comedy acteur. Daarnaast gaat ook talentvolle Andre Braugher erin spelen. Hij speelde vorig jaar nog in de helaas gecancelde serie Last Resort. Dus mede om hen geef ik ook deze serie het voordeel van de twijfel.

 

New Girl (derde seizoen)

Genre: Comedy

Start vanaf 17-09-2013

Deze comedy die draait om de o zo charmante Zooey Dechanel gaat alweer zijn derde seizoen in. Afgelopen seizoen heeft de serie zich echt bewezen als volwaardige comedy en ik kan dan ook niet wachten tot de serie weer begint. De scherpe en absurde dialogen, de fantastische Schmidt en de glimlach van Zooey zullen hopelijk ook aankomend seizoen weer ijzersterk zijn.

 

How I Met Your Mother (negende en laatste seizoen)

Genre: Comedy

Start vanaf 23-09-2013

Deze serie heeft weinig introductie nodig. Acht seizoenen lang hebben we Ted Mosby gevolgd tijdens zijn zoektocht naar de moeder van zijn kinderen. En eindelijk aan het einde van, het teleurstellende, achtste seizoen hebben we de moeder in al haar glorie kunnen aanschouwen. Het komende, laatste seizoen beloofd een geheel andere opzet te krijgen. Het complete seizoen zal zich namelijk tijdens de trouwerij van Robin en Barney plaats vinden, ofwel een tijdsbestek van ongeveer 56 uur. Ik ben benieuwd hoe de schrijvers dit interessant gaan houden. Daar zullen we binnenkort achter komen…

 

The Blacklist (nieuwe serie)

Genre: Crime, Drama

Start vanaf 23-09-2013

Een nieuwe serie met in de hoofdrol James Spader, bij mij vooral bekend van de Stargate film uit 1994 en binnenkort bij iedereen bekend als Ultron in The Avengers 2. Het uitgangspunt van deze serie. Meestercrimineel Raymond “Red” Reddington levert zichzelf in bij de FBI, zonder dat hij hier enige verklaring voor geeft. Red wil een deal sluiten met de FBI. In ruil voor informatie over andere criminelen wil hij samenwerken met een jonge agente. Zij heeft geen idee waarom Red juist haar gekozen heeft. De serie beloofd erg spannend te worden, vol mysterie en actie. Qua stijl doet het me een beetje denken aan The Following (2013), nu maar hopen dat het net, of beter, zo goed gaat worden.

 

Marvel’s Agents of S.H.I.E.L.D. (nieuwe serie)

Genre: Action, Drama, Sci-Fi

Start vanaf 24-09-2013

Tja, deze serie heeft geen introductie meer nodig. Het Marvel filmuniversum wordt eindelijk uitgebreid naar televisie. Onder leiding van Joss Whedon (The Avengers, Buffy the VampireSlayer) belooft dit de serie van het jaar te worden. Agent Coulson, die nog kwam te overlijden in The Avengers, blijkt toch nog te leven. Samen met zijn team van S.H.I.E.L.D. lossen ze verschillende mysteries op. Verwacht geen grote Marvel helden keer op keer, maar eerder zo nu en dan een cameo. De eerste aflevering is erg goed ontvangen tijdens Comic-Con. Ik kan dus echt niet wachten tot ik deze serie eindelijk kan gaan zien.

 

Lucky 7 (nieuwe serie)

Genre: Drama

Start vanaf 24-09-2013

Een serie waar ik nog maar vrij weinig van weet. Eigenlijk alleen dat het een remake is van een UK serie met dezelfde naam, maar deze heb ik ook nooit gezien. Dat de serie wordt geproduceerd door Steven Spielberg’s Amblin Entertainment. En tot slot weet ik dat het draait om een aantal bezinepompmedewerkers die gezamenlijk de wekelijkse loterij winnen. De trailer geeft een leuk beeld weer. Ik ben alleen erg benieuwd hoe ze dit een seizoen lang interessant gaan houden, laat staan twee…

 

Benieuwd naar meer series? Klik dan hier voor deel 2 en hier voor deel 3 en hier voor deel 4!